Меню сайта


Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Полезные ссылки
Приветствую Вас, Гость · RSS 29.03.2024, 12:37

Главная » 2013 » Март » 14 » Цікаві факти про нового Папу Римського Франциска...
14:20
Цікаві факти про нового Папу Римського Франциска...

  Аргентинець Хорхе Маріо Бергольйо, що став у середу Папою Римським Франциском, донедавна не замислювався про можливість стати понтифіком, заявив його двоюрідний брат Уго Бергольйо. Напередодні Федеріко Ломбардії зазначив, що стиль нового папи відрізняється "зовнішньою євангельською простотою у поєднанні з багатством внутрішнього духовного світу".

За словами представників аргентинської католицької церкви і світських кіл, уже колишній архієпископ Буенос-Айреса має незаперечний і, за зізнанням більшості, заслужений авторитет.

Небагатослівний, але завжди готовий прийти на допомогу, далекий від  помпезності і вихвалянь, вимогливий до себе - так характеризують Бергольйо ті, хто під час церковної служби або у світському житті перебував поряд з ним.

Що ми знаємо про Папу?

За їх словами, день Бергольйо починається не пізніше, ніж о 04:30 ранку, а закінчується зазвичай о 09:00 вечора. Розповідають, що, ставши кардиналом, Бергольйо не став замовляти новий одяг, а попросив перешити той, що залишився від попередника. Близькі до нього люди говорять, що часто бачили, як він сам собі готує їжу. До конклаву, на якому Бергольйо став Папою Римським Франциском, він жив у невеликому приміщенні на третьому поверсі будівлі, що примикає до Кафедрального собору Буенос-Айреса.

Відомо, що Бергольйо  - великий шанувальник аргентинських письменників Хорхе Луїса Борхеса і Леопольдо Маречаля, а також російського письменника Федора Достоєвського.

Новий Папа Франциск небайдужий до опери, любить футбол і танго. Входить до числа уболівальників клубу Сан-Лоренсо. Велике значення для нього мають символи - так, він фактично відродив традицію, за якою в кінці деяких служб священики кладуть руки на голови вірян.

Крім того, британська The Guardian пише, що Бергольйо живе в маленькій квартирі, їздить на автобусі і має тільки одну легеню, а також:

• є сином італійця, працівника залізниці

• вчився на хіміка

• є першим неєвропейським Папою за 1300 років

• стверджує, що гомосексуалізм є однією з форм дискримінації щодо дітей, однак допускає такий вид контрацепції, як презервативи, щоб запобігти інфекції

• в 2001 році він помив і поцілував ноги хворих на СНІД в хоспісі

• вільно говорить італійською, а також іспанською та німецькою мовами

• досі живе у маленькій квартирі

• закликав аргентинців не витрачати гроші на поїздку в Рим, щоб відсвяткувати його призначення у священний сан, а віддати свої гроші бідним

• вважається, що він посів друге місце в останньому конклаві в 2005 році

• виступив співавтором книги іспанською мовою, яка називається Sobre el Cielo y la Tierra (На Небі і Землі)

• незважаючи на консервативну доктрину церкви, він критикував священиків, які відмовлялися хрестити немовлят, народжених від матерів-одиначок

Як повідомлялося, глава Української Греко-Католицької Церкви Патріарх Святослав (Шевчук) розповів про нового Папу Римського Франциска. За його словами, понтифік був вихованцем українського єпископа Степана Чміля.

За матеріалами: The GuardianReutersРІА НовостиИнтерфакс

Просмотров: 1096 | Добавил: admin3985
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Неофициальный сайт костела Cв. Александра © 2024
Бесплатный хостинг uCoz