Меню сайта


Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Полезные ссылки
Приветствую Вас, Гость · RSS 24.04.2024, 20:48

Главная » 2014 » Апрель » 18 » Св. Літургія Господньої Вечер - видео Full HD
01:44
Св. Літургія Господньої Вечер - видео Full HD

17 квітня 2014 р. у Великий Четвер в прокатедральному соборі св.Олександра була відправлена св. Літургія Господньої Вечері. Відправив св.Месу Ординарій  Києво-Житомирської  Дієцезіі  Архієпископ Петро Мальчук в співслужінні зі священниками парафіі св.Олександра та Київського деканату.Цього дня на Таємній Вечері  Ісус Христос встановив Таїнство Євхаристії  та Священства. Також в цей день Ісус був заарештований первосвященниками і засланний в темницю.
Богослужіння Великого Четверга присвячені спомину Тайної Вечері, коли була звершена перша Євхаристія й апостоли причастилися Тіла і Крові Христових.
Ісус Христос, узявши хліб, благословив його, розламав на частини і, даючи ученикам, сказав: «Прийміть, споживайте – це є Тіло Моє, що за вас ламається на відпущення гріхів». Потім узяв чашу з виноградним вином, благословив і подаючи ученикам промовив: «Пийте з неї всі, це є Кров Моя Нового Завіту, що за вас і за багатьох проливається на відпущення гріхів». Ці слова означають, що у вигляді хліба й вина Спаситель подав те саме Тіло Своє і ту саму Кров, які на другий день після цього Він віддав на страждання і смерть за наші гріхи. Як хліб і вино стали Тілом і Кров’ю Господа, – це таємниця, незбагненна навіть для ангелів, тому називається Таїнством. Причастивши апостолів, Господь дав заповідь завжди здійснювати це таїнство, чинити на спомин про Нього. Це таїнство здійснюється у нас і тепер і здійснюватиметься до кінця віку під час Божественної Літургії.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Audio

http://kijow-kapelania.at.ua/forum/3-10-72-16-1397772089




.

Просмотров: 1688 | Добавил: admin3985
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Неофициальный сайт костела Cв. Александра © 2024
Бесплатный хостинг uCoz