Меню сайта


Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Полезные ссылки
Приветствую Вас, Гость · RSS 20.04.2024, 09:05

Главная » 2014 » Апрель » 19 » Св. Літургія Страсної П'ятниці
08:14
Св. Літургія Страсної П'ятниці

У  Велику або Страсну П'ятницю не правиться Євхаристія. В цей день роздумуємо про Страсті і Смерть Господню.  У Страсну П'ятницю дотримуємося строгого посту. 18 квітня 2014 р. у Літургію Слова провадив Архієпископ Києво-Житомирської діїцезії Петро  Мальчук, також був присутній на Літургії Слова - Апостольський нунцій в Україні архиєпископ Томас Едвард Галліксон,отець прелат Петр Тарнавський, секретар апостольского нунція,о.Віталій Безшкурий - настоятель собору св.Олександра,  о.Міхал Бранкевіч, о.Станіслав Інжеєвський, о.Віктор Симон -  Генеральний секретар «Карітас- Спес Україна» , о. Матеуш Адамські – секретар  Архієпископа  Петра  Мальчука, і священники Київського Деканату.

 

 

 

 







Пресвяті Дари переносять до  Гробу Господнього. Монстранція накрита вельоном - на знак того, що Христос у цей день був оповитий смертю.

 

Клікнув по фото,Ви відкриїте його у повному розмірі

 

Всі фото Ви зможете побачити клікнув по цому посиланню

https://picasaweb.google.com/116706522600575087515/2014

 

Аудіозапис с.Меси

http://kijow-kapelania.at.ua/forum/3-10-74-16-1397885981

 

В п'ятницю літургія сконцентрована на роздумах про муку Ісуса Христа. Під час літургії слова є адорація хреста. Вірні підходять по черзі до хреста та цілують. П'ятниця - єдиний день в році, коли не має Служби Божої, є літургія слова та причастя. «Все концентрується на тому, що в цей день Ісус помер, але це не поразка. Наголошується на тому, що своїми старжданнями та смертю Господь переміг смерть та врятував нас». Після цього Пресвяті дари переносять до гробу Господнього. В п'ятницю Католики мають дотримуватися суворого посту, кількісного та якісного. Не можна вживати м'яса та лише один раз поїсти досита, а два рази просто перекусити. Але дотримуватися посту мають лише ті, кому довзволяє стан здоров'я та лікар. «Якщо людина хвора то вона має харчуватися так, як потрібно, щоб не нашкодити собі»

Христос дає нам мир. Своєю смертю і воскресінням Він приносить мир усьому людству. Господь Бог вже більше не гнівається на нас. Він любить нас у Христі. Бо Христос взяв всі наші провини на себе і помер з ними на хресті. Наш Небесний Отець прощає нам навіть розп’яття Ісуса, прощає і любить нас тому, що ми тепер вже зодягнені не гріхом, а Христовою праведністю, тому що ми маємо мир, який Христос приніс нам Своїм воскресінням. “Отже, ви вже не чужі й не приходьки, а співгорожани святим, і домашні для Бога”, - каже нам апостол Павло.

      Той мир, який приніс нам Ісус через свою смерть та воскресіння, дає нам зараз запоруку і впевненність у нашому майбутньому житті. Ми вже не боїмося, що з нами станеться, ми вже знаємо, що на нас не чекає пекло через те, що ми не спроможні були виконати Божі накази, але, навпаки, наше примирення з Богом відбулося через Христа. Саме Ісус Спаситель є свідченням цього. Погляньте на Його руки та бока. Там свідчення цього – нашого примирення з Богом, нашого спасіння заради Ісуса. Амінь.

      Ісус сказав: “Зоставляю вам мир, мир Свій вам даю! Серце ваше нехай не тривожиться, ані не лякається!” Амінь (Івана 14:27)

 

 

 

 

 

Просмотров: 2834 | Добавил: admin3985
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Неофициальный сайт костела Cв. Александра © 2024
Бесплатный хостинг uCoz