Меню сайта


Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Полезные ссылки
Приветствую Вас, Гость · RSS 19.04.2024, 08:41

Главная » 2014 » Апрель » 20 » ПАСХАЛЬНА ВІГІЛІЯ
05:04
ПАСХАЛЬНА ВІГІЛІЯ

19 квітня 2014 р. в прокатедральному Соборі св.Олександра  була відслужена Пасхальна Вігілія. Головний Целебранс - Архієпископ Києво-Житомирської дієцезії  Петро  Мальчук. Співслужили в Вігілії Пасхальній: Апостольський нунцій в Україні архиєпископ Томас Едвард Галліксон, Секретар Апостольської Нунціатури - Монсеньйор Пеотр Тарнавський, о.Віталій Безшкурий - настоятель собору св.Олександра, о. Матеуш Адамські – секретар  Архієпископа  Петра  Мальчука, о. Міхал Бранкевіч, о. Станіслав Інжеєвський,отці-міссіонери св.Вікентія де Поля  та священники Київського Деканату.

 









Клікнув по фото,Ви відкриїте його у повному розмірі

 

Всі фото Ви зможете побачити клікнув по цому посиланню

https://picasaweb.google.com/116706522600575087515/201403

 

Аудіозапис проповіді

http://kijow-kapelania.at.ua/forum/3-10-75-16-1397960226

 

Починаючи з перших століть християнства, Церква не мала богослужінь в день Великої Суботи, аби вірні глибше пройнялися тим, що тіло Ісуса перебувало в гробі, а душа зійшла у відхлань заради спасіння людей.

Сьогодні Велика Субота не має своєї літургії дня, оскільки Великодня Вігілія (навечір’я) вже є богослужінням Воскресіння Господнього. З певного погляду, Велика Субота – це «день, якого немає». Великий Піст іще продовжується, і зобов’язує до півночі (Резурекції). Залежно від установлень у парафії, резурекційна процесія – прославлення Воскресіння Господнього – може відбуватися опівночі або на світанку.         Сьогодні ми розпочинаємо святкувати „Господнє Воскресіння’’ яке ми звикли називати - Пасха.  Пасха в перекладі на українську мову означає - Перехід, а це значить що ми святкуємо свято нашого переходу від смерті до життя, від темряви до світла, від неволі гріха до волі. В момент Воскресіння Ісуса ми стали справжніми дітьми божими. Через хвилину ми усі підемо до вогнища, там розпочнеться літургія світла: на початку отець єпископ посвятить вогонь, потім від того вогню він запалить Пасхал -- свічку яка символізує Ісуса Христа, і тоді всі підемо до храму: спереду отець єпископ, потім міністранти, а після них всі інші люди. Коли диякон буде співати слова „Світло Христове’’ , усі відповідатимемо: „Богу подяка’’. Це буде означати, що Ісус Христос як світло приходить до нашого життя з даром спасіння. Після того як диякон заспіває другий раз, ми від свічки, яку буде нести диякон, запалимо свої свічки на знак того , що ми приймаємо від Ісуса дар нового життя.

Повні радості що „Христос Воскрес’’ і надії, що і ми разом з Ним воскреснемо, йдімо до наших домів щоб там проголошувати тріумф над смертю, перемогу добра над злом, світла над темрявою. В цьому нехай нас зміцнить Боже благословіння

 Від усього серця бажаємо вам благодаті, добробуту, миру, злагоди та душевного спокою. Нехай цей Великий День дарує всім вам щастя, здоров’я, любов та непохитну віру в завтрашній день! Хай Чудо Воскресіння Христового надихає нас на добрі та праведні справи.                                                         

  Сердечно вітаємо Вас із святом Воскресіння Христового! 

Христос Воскрес  - Воістину Воскрес!

 

 

Audio

Wideo

Czytaj więcej na Facebook

https://www.facebook.com/kapelaniapolska.wkijowie


.

.

 

 

 

Просмотров: 3414 | Добавил: admin3985
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Неофициальный сайт костела Cв. Александра © 2024
Бесплатный хостинг uCoz