Меню сайта


Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Полезные ссылки
Приветствую Вас, Гость · RSS 29.03.2024, 01:15

Главная » 2013 » Май » 16 » Ватиканська комісія дала позитивний рапорт про Меджугор’є
19:22
Ватиканська комісія дала позитивний рапорт про Меджугор’є
Ватиканська комісія, яка займається дослідженням імовірних об’явлень Матері Божої в Меджугор’ї, переказала до Ватикану «позитивний рапорт» про те, що діється у цій невеликій місцевості в  Герцеговині. Цей рапорт, за планом, мав бути поданий у Ватикан до кінця березня ц.р.

Портал medjugorjetoday.tv водночас зазначає, що справа ствердження надприродного характеру об’явлень залишається відкритою, оскільки об’явлення ще продовжуються. Тож не варто чекати на швидку реакцію Папи у цій справі.

Комісію під головуванням кардинала Камілло Руїні скликав у березні 2010 року Бенедикт XVI. Окрім згаданого кардинала, до складу комісії увійшли кардинал Йозеф Томко – колишній префект Конгрегації євангелізації народів, кардинал Вінко Пуліч із Сараєва, кардинал Йосип Бозаніч із Загреба, кардинал Хуліан Ерранс – колишній голова Папської ради у справах юридичних текстів, і кардинал Анджело Амато, префект Конгрегації у справах канонізацій. У роботі цього зібрання брали участь також о.професор Здислав Кіяс OFMConv, доповідач у Конгрегації з питань канонізацій, та о.прелат Кшиштоф Никель із Конгрегації віровчення (як секретар комісії). Зокрема, відбулося вислуховування меджугорських візіонерів.

Нинішній Папа Франциск свого часу, як архиєпископ Буенос-Айреса, дозволив у своїй дієцезії два публічні виступи одного з візіонерів із Меджугор’є, Івана Драгіцевича. Під час одного з виступів Іван отримував послання від Матері Божої у присутності кількох тисяч осіб. То було на початку березня цього року, повідомила с.Емануель Мальяр в обіжникові організації «Діти Меджугор’є». А ще раніше, під кінець 1990-х років, архиєпископ Хорхе Маріо Берґольйо зустрівся з о.Йозо Зовко, настоятелем меджугорської парафії, коли той перебував в Аргентині. В ті роки імовірні об’явлення ще тільки розпочиналися.

Меджугор’є належить до дієцезії Мостар (територія Герцеговини). Згідно зі словами групи молодих мешканців цієї місцевості, від 24 червня 1981 р. їм стала об’являтися Матір Божа, передаючи «послання». Ці зустрічі тривають і понині, й пов’язані вони не з місцем (відбуваються також і поза Меджугор’є), а з особами візіонерів. Саме незвичайна в історії таких подій тривалість і брак їх остаточного завершення становлять одну з головних причин, чому Церква не винесла остаточного рішення щодо їх надприродного характеру.

Як на сьогодні, Апостольська Столиця визнає авторитетною позицію єпископату колишньої Югославії від 1991 р. Згідно з ухваленим тоді рішенням, неможливо підтвердити надприродній характер об’явлень, які відбуваються в Меджугор’є. Доки цього не буде, туди не можна організовувати офіційних паломництв. Однак віруючі, які туди все одно прибувають, мають бути охоплені душпастирською опікою.

Меджугор’є щороку відвідують близько 2 млн. осіб.



За матеріалами: deon.pl,  medjugorjetoday.tv

Фото: http://ipress.ua


$IMAGE2$

Просмотров: 1338 | Добавил: admin3985
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Неофициальный сайт костела Cв. Александра © 2024
Бесплатный хостинг uCoz